January 30

Self Achievement Unlocked: Mountain Climbing!!

So, I went to Mountain Climbing last Sunday, January 25th 2015 to Bromo Mountain in East Java. Never have this kind of thing before. I am so proud of my self for did it!

original

“Traveling is not just seeing the new; it is also leaving behind. Not just opening doors; also closing them behind you, never to return. But the place you have left forever is always there for you to see whenever you shut your eyes.”

January 1

Hello Page 1 of 365

1 Januari 2015

Hari ini merupakan hari baru ditahun yang baru. Tahun 2014 seperti beberapa postingan sebelumnya telah menghadiahkan beberapa pencapaian yang sangat luar biasa. Kita tidak pernah tahu kan apa yang akan terjadi ditahun 2015 ini. Tidak ada yang bisa menebak. Tapi tentunya kita bisa merencanakan dan mempersiapkannya dengan matang.

tumblr_nhhdhk6Nn31qauks8o1_1280
Continue reading

December 23

Penghujung 2014

Wah, tahun 2014 akan berakhir dalam hitungan hari. Dipenghujung tahun ini saya ingin mencoba untuk me-recall moment apa saja yang menjadi highlight dalam kehidupan saya di tahun 2014 ini. Saya yakin tidak hanya tahun 2014 saja, setiap tahun tentunya banyak sekali moment Up and Down. Namun demikian, saya mencoba menggali momen positif yang harapannya nanti kembali memberikan semangat positif untuk tahun 2015.

yes-i-did-it
Continue reading

November 14

I Love My Life

Dari judulnya mungkin basi banget, ya, karena sangat sering kita temui di timeline Twitter atau di Path kita dengan quote super ampuh memotivasi diri kita (saat itu juga) dari gundah gulana, kegalauan akut, ataupun kesedihan menahun. Tapi kalau kita hayati, coba deh, meaningful banget (apa coba).

Nah, kalau kita bilang I Love My Life artinya kita harus melakukan upaya untuk lebih mencintai diri kita dari seberapa cintanya kita pada diri kita sebelumnya. Ibarat minum teh manis, kalau gulanya kurang pas artinya lo harus nambahin gulanya sampai tehnya manis semanis yang elo pengen. Kadar manis gua juga beda kan sama kadar manis yang elo suka, kalau gua ga diabetes mungkin manis-manis ga masalah, tapi bagi elo yang diabetes mungkin manisnya udah cukup atau harus ganti gula yang lebih ‘sehat’.

Sama halnya dengan mencintai diri kita sendiri. Caranya beda-beda, nggak bisa disamain dengan cara orang yang lain. Kadang ya, kita curhat sama temen niatnya biar dapat dukungan dari temen kita itu, tapi apa emang dukungan itu cukup membuat elo bahagia? Saat itu, iya. Tapi kedepannya cuma gimana ‘gula’ elo yang bisa buat hidup lo lebih manis, lebih penuh cinta dari diri lo sendiri.

Engga salah kalau mendapatkan dukungan dari yang lain, tapi mendapatkan dukungan penuh dari diri sendiri adalah kunci berliannya mencintai diri sendiri. Secara random gua punya tips untuk mencintai diri sendiri:

i-love-my-life
Continue reading

September 1

Chapter 23, For Fabulous Dreams

“Mirror, mirror, mirror on the wall. Please tell me some secret this year.”

September 1st. My very special day in year. I am officially 23 years old. Been talking to my self (and yes to this laptop) about what happened this past year. Up and down, and what I already achieve and what I haven’t achieve yet.

September 1st. I thank you dear God, for making me see another year with this eyes, thanks for the superb gift of life. I’m eternally grateful for all the blessings that you have given me that makes me appreciate a good life, for the struggles you casted on me which made me stronger and helped me realized the ideas of life’s bitter sweet reality and most of all for the love which is supported by guidance and protection which He unconditionally gives through my ever beloved family and friends.

originalToday was really hectic yet stressful day at office. Deadline kills and I need to finish all these things ASAP. Being (new) employee means this special day would be turn super bored. No one mention this day was special for me. My best girl friend working as an HR Recruitment Officer (project based), she also gave nothing; no Happy Birthday greeting, hug, or even sweet smile.

Right before lunch break, my Supervisor called me and gave judgement about my work performances. I was scared yet worry why he had to call me this second. I mean, the review of work performance should be on December. And yes, so happy that the Human Resources team came to the room and sang plus bring the lemon birthday cake. YAYY!! Thanks to my departmental mates for the severe beating I was given and staining of my well-starched and well-ironed white Shirtit shows how accepted I am to you all, I cannot but thank you all. Thank You so much for making my Birthday even more Special with all Your Wonderful Wishes.

I just realize that I am not a boy anymore. Have to deal with this situation; miss being a college student who can have crazy party on his birthday. I spent my birthday in office till 8 pm and arrived at my room like almost 10 pm. But happy, it told me how to be a man somehow (not going to explain it, lol)